Vanndispenser på kontoret

En vanndispenser på kontoret er bra for produktiviteten!
Måten basisbehovene til folk blir møtt på kontoret påvirker produktiviteten på en direkte måte og selv små tilpasninger kan øke trivsel og ytelse.

Å ha kaldt og varmt vann tilgjengelig ved behov er et eksempel på en enkel endring som forbedrer omgivelsene for folk på kontoret, både ansatte og besøkende.
Vann er dessuten viktig å tilby da kontoret er plassen der det drikkes desidert mest kaffe.

Ideal vanntemperatur

Selv om det kanskje frister, skal kaldt vann ikke være for kaldt. Dette er dermed avhengig av romtemperaturen, som er varierer fra våren til høsten. Varmt vann er bra til rett-i-koppen, tørkekaffe, eller te. Bakteriene starter å dø når temperaturen er over 60 °C, så selv om de fleste vanndispensere varmer opp til rundt 100 °C er det strengt tatt ikke nødvendig. Det er en god ide å la vannet strømme gjennom når dispenseren ikke har vært brukt en stund.

Behov og muligheter

Om du sitter på et stort kontorlandskap eller sammen med noen få gründere: det er forskjellige muligheter, avhengig av behov.
Er behovet begrenset kan man kjøpe en vanndispenser med vannbeholder som kan fylles på for hånd. Med en kapasitet på beholderen på 12 liter betyr det som regel at det er nødvendig å fylle på hver dag når man har rundt 6 personer som bruker den.
Er behovet større kan man vurdere å kjøpe en vanndispenser som kobles til vannnettet; selve tilkoblingen må som regel utføres av en rørlegger for å holde forsikringsselskapet fornøyd i tilfelle vannlekkasje som kan oppstå ved feil tilkobling.
Såklart er det alltid mulig å plassere flere vanndispensere. En kjølekapasitet på rundt 5 liter i timen er vanlig.

Frisk og glad

Kroppen trenger vann for å yte. Både konsentrasjonen, performance og helse går ned når kroppen ikke får nok vann. Vann inntas heldigvis på mange måter, ikke bare væske men også mat. Visse mattyper inneholder alt for mye salt (som f.eks. chips) og da trenger kroppen vann for å balansere og kompensere (og da helst ikke med en energidrikk).
En vanndispenser gjør vann tilgjengelig på en attraktiv måte, som bidrar at folk holder seg godt hydrert. Å ha vann tilgjengelig er som regel nok påminnelse å av og til ta seg tid å fylle på vannflasken.